Kingsen 

Alle regels van het drankspel Kingsen!
Met extra uitbreidingsregels om het Kingsen nóg leuker te maken!
Kingsen is een drankspel wat gespeeld kan worden met 2 tot 8 spelers.

 

 Regels per kaart

 A Draaien  Draait de speelrichting
2 Uitdelen links  Slok uitdelen aan de persoon links van je.
3 Uitdelen rechts  Slok uitdelen aan de persoon rechts van je.
4 Uitdelen random  Slok uitdelen aan een persoon naar keuze.
5 Categorie De speler kiest een categorie en kiest een woord. De volgende speler noemt een ander woord uit dezelfde categorie met als beginletter de laatste letter van het vorige woord. (Bijvoorbeeld: 'Automerken': Peugeot - Tesla - Audi etc.) Weet een speler binnen 5 seconden geen woord meer, moet deze slokken!
6 Politieagent Deze kaart mag je houden en later inzetten. Je bent één keer een politieagent. Noem willekeurig tijdens het spel twee namen. De betreffende spelers moeten opstaan van de tafel, schietgebaar naar elkaar maken en pang roepen. Degene die wordt 'afgeschoten' moet slokken.
7 Zevenen Speler 1 begint bij het getal '1'. Vervolgens wordt er met de speelrichting opgeteld. Hierbij mag het woord 'Zeven' of de 'Tafel van Zeven' niet gebruikt worden. In plaats hiervan moet een ander woord worden geroepen. Lukt dit niet? Dan moet de speler slokken!
8 Plaskaart Deze kaart mag de speler bij zich houden. Met deze kaart mag de speler één keer naar de WC. Moet een speler naar de WC zonder Plaskaart? Dat is dan shotten!
9 Regelkaart De speler mag een regel bedenken welke geldt tot het einde van het spel. Overtreedt een speler de regel? Dan moet hij/zij slokken!
10 Meeste stemmen Er wordt afgeteld van 5 naar 0. Alle spelers wijzen een andere speler aan. De speler met de meeste vingers op hem/haar gericht moet shotten!
B Snake Eyes De speler wie deze kaart trekt, heeft vanaf dat moment 'Snake Eyes'. Kijkt iemand deze speler in de ogen moet hij/zij slokken! Er kan steeds maar één 'Snake Eyes' tegelijk zijn, dus zodra er een nieuwe boer wordt getrokken gaan de 'Snake Eyes' over naar de volgende speler.
V Quizmaster De speler wie deze kaart trekt, is vanaf dat moment de 'Quizmaster'. Elke speler wie vragen beantwoord van de Quizmaster moet slokken! Er kan steeds maar één 'Quizmaster' tegelijk zijn, dus zodra er een nieuwe boer wordt getrokken gaat de 'Quizmaster' over naar de volgende speler.
K Kingscup De speler mag de 'Kingscup' voor een kwart vullen met een drank naar keuze.
Joker Buddy De speler kiest een drinkbuddy. Elke keer als één van de buddy's moet drinken, drinken de rest van de buddy's mee!

In de regels van kingsen wordt een verschil gemaakt tussen een slok en shot nemen. Moet je een slok nemen? Neem je een slok bier/wijn. Staat er shot nemen? Dan moet je en shot drank nemen.

 

Extra uitbreidingsregels

 

Terug naar boven