Kingsen - Drankspel

Regels Kingsen

Alle regels van het drankspel Kingsen!
Met extra uitbreidingsregels om het Kingsen nóg leuker te maken!
Kingsen is een drankspel wat gespeeld kan worden met 2 tot 8 spelers.

Benodigdheden voor kingsen
Kingscup
Bierglazen
Shotglazen
Spelkaarten
Bier/wijn & drank

Alle benodigde spelmaterialen voor kingsen zijn als ‘Kingsenpakket’ via onze webshop te bestellen.

Kingsen

Spelregels Kingsen

Zet de kingscup in het midden van de speeltafel. Leg alle kaarten (gesloten) in een cirkel om de kingscup heen.
Elke speler pakt om de beurt een kaart. Elke kaart heeft zijn eigen regel. Wanneer de koning wordt omgedraaid, vult de speler de kingscup voor een kwart met een drank naar keuze.
De speler wie de laatste koning trekt, vult het laatste kwart van de kingscup. Deze speler moet vervolgens de kingscup leegdrinken.

Kaartregels

KaartRegelUitleg
ADraaienDraait de speelrichting
2Uitdelen linksSlok uitdelen aan de persoon links van je.
3Uitdelen rechtsSlok uitdelen aan de persoon rechts van je.
4Uitdelen naar keuzeSlok uitdelen aan een persoon naar keuze.
5CategorieDe speler kiest een categorie en kiest een woord. De volgende speler noemt een ander woord uit dezelfde categorie met als beginletter de laatste letter van het vorige woord. (Bijvoorbeeld: 'Automerken': Peugeot - Tesla - Audi etc.) Weet een speler binnen 5 seconden geen woord meer, moet deze slokken!
6PolitieagentDeze kaart mag je houden en later inzetten. Je bent één keer een politieagent. Noem willekeurig tijdens het spel twee namen. De betreffende spelers moeten opstaan van de tafel, schietgebaar naar elkaar maken en pang roepen. Degene die wordt 'afgeschoten' moet slokken.
7ZevenenSpeler 1 begint bij het getal '1'. Vervolgens wordt er met de speelrichting opgeteld. Hierbij mag het woord 'Zeven' of de 'Tafel van Zeven' niet gebruikt worden. In plaats hiervan moet een ander woord worden geroepen. Lukt dit niet? Dan moet de speler slokken!
8PlaskaartDeze kaart mag de speler bij zich houden. Met deze kaart mag de speler één keer naar de WC. Moet een speler naar de WC zonder Plaskaart? Dat is dan shotten!
9RegelkaartDe speler mag een regel bedenken welke geldt tot het einde van het spel. Overtreedt een speler de regel? Dan moet hij/zij slokken!
10Meeste StemmenEr wordt afgeteld van 5 naar 0. Alle spelers wijzen een andere speler aan. De speler met de meeste vingers op hem/haar gericht moet shotten!
BoerSnake EyesDe speler wie deze kaart trekt, heeft vanaf dat moment 'Snake Eyes'. Kijkt iemand deze speler in de ogen moet hij/zij slokken! Er kan steeds maar één 'Snake Eyes' tegelijk zijn, dus zodra er een nieuwe boer wordt getrokken gaan de 'Snake Eyes' over naar de volgende speler.
VrouwQuizmasterDe speler wie deze kaart trekt, is vanaf dat moment de 'Quizmaster'. Elke speler wie vragen beantwoord van de Quizmaster moet slokken! Er kan steeds maar één 'Quizmaster' tegelijk zijn, dus zodra er een nieuwe boer wordt getrokken gaat de 'Quizmaster' over naar de volgende speler.
KoningKingscupDe speler mag de 'Kingscup' voor een kwart vullen met een drank naar keuze.
JokerBuddyDe speler kiest een drinkbuddy. Elke keer als één van de buddy's moet drinken, drinken de rest van de buddy's mee!

Slokken of shotten
In de regels van kingsen wordt een verschil gemaakt tussen een slok en shot nemen. Moet je een slok nemen? Neem je een slok bier/wijn. Staat er shot nemen? Dan moet je en shot drank nemen.

Uitbreidingsregels

RegelUitleg
Doppen schietenZet een schaal in het midden van de speeltafel. Pak de Bierdopschieter en probeer een (bier)dop in het schaaltje te schieten. Gemist? Dat is dan slokken!
Regel afschaffenDe speler mag een regel afschaffen (maakt het spel wel een stuk minder leuk).
DrankdobbelsteenElke speler gooit met de Drankdobbelsteen en laat het lot voor jou bepalen!
WatervalAlle spelers heffen het glas en beginnen te drinken. Een speler mag pas stoppen met drinken wanneer de speler ervoor is gestopt! Zit je achteraan? Dan drink je het meest!
DrankkrokodilRonde met de Drankkrokodil. De verliezende speler moet shotten!
One More TimeRonde One More Time!
Das BootDe speler wie deze kaart trekt moet een Bierlaars in één keer leegatten!
Dom LullenOverige spelers kiezen een onderwerp waarover de speler één minuut lang dom over moet lullen. Elke 'Uhh' wordt bestraft met een slok!
MexenRonde Mexen

Disclaimer
Weet waar je grenzen liggen. Uitbreidingen zorgen ervoor dat er meer gedronken wordt. Gebruik deze dus met gezond verstand!